Matematik

ulighed

05. juli 2013 af 123434 (Slettet)

2x^2-5x+3≥0  (x^2-5x)≥3  x=1,5 V x=0  Er dette korrekt? Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juli 2013 af Jmjohansen (Slettet)

Prøv at sætte dine svar ind i ligningerne og se om ulighederne er opfyldt


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. juli 2013 af SuneChr

Rødderne i ligningen  2x2 - 5x + 3  =  0   er  x = 1  ∨  x = 3/2     Da koefficienten til x2 er  > 0  er 2.gradsudtrykket ≥ 0 udenfor rødderne og med rødderne. Derfor har vi   { x | x ≤ 1  ∨  x ≥ 3/2            


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juli 2013 af Andersen11 (Slettet)

Bemærk, at 

2x^2-5x+3≥0

ikke er ensbetydende med 

(x^2-5x)≥3

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. juli 2013 af mathon

                                    2x2 - 5x + 3 ≥ 0

                                    x2 - 2,5x + 1,5 ≥ 0

                                    (x-1) • (x-1,5) ≥ 0

                                   x ≤ 1   v   x ≥ 1,5       som blot er en anden skriveform men med samme indhold som #2


Skriv et svar til: ulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.