Matematik

Geometri

08. juli 2013 af Stats

           T = T+ T2

⇔      1/2 · ab · sin(u + v) = 1/2 · ab · cos v · sin u + 1/2 · ab · cos u · sin v

⇔      sin(u + v) = sin u · cos v + cos u · sin v

Nogen der kan forklarer mig, hvad der skete for '1/2 ab' for venstre og højre siden.. Altså, hvordan gik de ud med hinanden?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. juli 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man ganger med 2 på hver side og dividerer med ab på hver side.


Svar #2
08. juli 2013 af Stats

Oka, tror jeg har fat i den...

            1/2 · ab · sin(u + v) = 1/2 · ab · cos v · sin u + 1/2 · ab · cos u · sin v

⇔       1/2 · ab · sin(u + v) = 1/2 · ab · (cos v · sin u + cos u · sin v)

⇔      (1/2 · ab · sin(u + v)) / 1/2 · ab = (cos v · sin u + cos u · sin v)

⇔      sin(u + v) = cos v · sin u + cos u · sin v

Korrekt ?

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #3
08. juli 2013 af Stats

Ok, din løsning var også meget hurtigere, tak Andersen.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. juli 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det kan vel ikke være så vanskeligt at se, at hvert led indeholder faktoren (1/2)·ab, som under antagelsen, at ab ≠ 0, kan divideres væk.

Sørg for at bruge parenteser ordentligt.


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.