Matematik

trekanter

30. juli 2013 af DiMadria22 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. juli 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvad spørges der om her?


Svar #2
30. juli 2013 af DiMadria22 (Slettet)

Hov, det blev slettet, ikke med vilje. :) 

Jeg sidder lidt fast med en opgave om trekanter, hvor jeg skal finde vinkel C. jeg kender alle siderne a:7,8 b:8,5 c:6.9.

Jeg ved, at jeg skal bruge formlen a2+b2-c2/2ab for at finde cos(c). resultatet bliver 0,644646. Herfra har jeg lidt glemt hvad jeg skal. google mig lidt frem til at jeg skulle trække cos-1 fra begge sider, men det forstod jeg ikke rigtig, fik et alt for lille resultat nemlig. 

Vh 


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. juli 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt, at man benytter en cosinusrelation. Derved beregner man

cos(C) = (a2 + b2 - c2) / (2ab)      (husk parenteserne)

og man finder så til sidst den vinkel C, hvis cosinus var den beregnede værdi:

cos(C) = 0,644646 , hvoraf

C = cos-1(0,644646) = 49,86º


Svar #4
30. juli 2013 af DiMadria22 (Slettet)

Det var også sådan jeg gjorde, jeg trykker det her ind, og får: 

C = cos-1(0,644646) = 0,870236

Jeg ved ikke, om der er noget galt med min ti-89er. mh det mærkeligt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. juli 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er resultatet i radianer, og det skal så sædvanligvis omregnes til grader, når det drejer sig om vinkler i geometriske figurer. Gang med 180º/π , eller sæt lommeregneren i DEGREE.


Svar #6
30. juli 2013 af DiMadria22 (Slettet)

ahh, skide lommeregner, men mange tak for hjælpen, det hele giver straks mening igen :) 


Brugbart svar (2)

Svar #7
30. juli 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Lommeregneren beregner trofast, hvad den bliver bedt om. Hvis du vil bebrejde nogen noget, er det nok operatøren, du skal klage over.


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. juli 2013 af mathon

for fremtidige brugere:
 

                    Define f(x,y,z) = cos-1((x2+y2-z2)/(2*x*y))

                                A              f(8.5,6.9,7.8)

                                B              f(6.9,7.8,8.5)

                                C              f(8.5,7.8,6.9)


Skriv et svar til: trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.