Matematik

integralregning, (k eller c) konstantleddet, hvad kan man sige om det?

01. august 2013 af Metteaugustin (Slettet) - Niveau: A-niveau

integralregning, (k også skrevet som c) konstantleddet, hvad kan man sige om det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. august 2013 af Mathematica (Slettet)

En funktion F er stamfunktion til en funktion f, hvis der gælder, at:

F' = f

Har man én stamfunktion F ser man, at enhver anden funktion på formen G = F + c også er en stamfunktion til f, da:

G' = (F+c)' = F' + c' = f

Hvor jeg har brugt sumreglen i differentiation og at differentialkvotienten af en konstant er 0. 


Svar #2
01. august 2013 af Metteaugustin (Slettet)

er det ikke et eller andet med at k kan være alle mulige værdier, eller noget i den dur, mener min matematiklærer har sagt noget i den stil kan bare ikke lige huske det.


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. august 2013 af SuneChr

# 2

Konstanten, hvad enten man vælger at kalde den c eller k , er et vilkårligt reelt tal.

Kun i specielle tilfælde, hvor en af de uendelig mange stamfunktioner skal gå igennem et givet punkt, skal konstanten angives som et reelt tal, der opfylder denne betingelse.


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis funktionen F(x) er en stamfunktion til funktionen f(x), er enhver funktion af formen F(x) + k , hvor k er en vilkårlig konstant, også en stamfunktion til funktionen f(x). Der er således uendeligt mange stamfunktioner til funktionen f(x).


Skriv et svar til: integralregning, (k eller c) konstantleddet, hvad kan man sige om det?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.