Matematik

Betydning af tallene i forskriften for N(t)

13. august 2013 af Ibbermann (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen.

Jeg sidder med året første aflevering, og er gået i stå ved følgende opgave:

 

I en model kan udviklingen i antallet af rådyr i et bestemt område i Danmark beskrives ved funktionen

N(t)=25000*1,03^t

hvor N(t) beskriver antallet af dyr til tidspunktet t (målt i år efter år 2000)

 

Jeg skal gøre rede for betydningen af tallene i forskriften for N(t)

 

Håber meget I gider hjælpe mig! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at beregne N(0) og N(1) ud fra forskriften.


Svar #2
13. august 2013 af Ibbermann (Slettet)

Således:

N(0) = 25000*1,03^0 = 25000

N(1) = 25000*1,03^1 = 25750

 

Men hvorledes hjælper det mig med en redegørelse af betydningen af tallene i forskriften for N(t)? :)


Brugbart svar (2)

Svar #3
13. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du bør så kunne se, at konstanten 25000 i forskriften er startværdien N(0) , og at konstanten 1,03 er den faktor, hvormed N(t) multipliceres efter 1 år (fremskrivningsfaktoren).

N(0) = 25000     (startværdien) ,

N(t+1) = N(t) · 1,03 for alle t       (1,03 er fremskrivningsfaktoren).


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. august 2013 af SuneChr

År 2000  er  t = 0  så rådyrbestanden må her være  25000

1,03t  kendes fra renteformlen for sammensat rente. Rådyrbestanden vokser med 0,03 = 3% pr. år.


Svar #5
13. august 2013 af Ibbermann (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: Betydning af tallene i forskriften for N(t)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.