Matematik

Hvordan finder man intervallet for parameteret

13. august 2013 af Sommerfuglen1985 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hej

Hvordan finder man intervalgrænsen for parameteren, t i en parameterfremstilling?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det kommer da helt an på sammenhængen. For en ret linie gennemløber parameteren sædvanligvis alle de reelle tal R . For en cirkel kunne parameteren for eksempel gennemløbe intervallet [0;2π] .


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. august 2013 af SuneChr

Parameterfremstillingen

er defineret for de t,  hvor både f(t) og g(t) er defineret.


Svar #3
14. august 2013 af Sommerfuglen1985 (Slettet)

Jeg vedhæfter lige opgaven, så I kan se, hvad jeg har brug for hjælp til. p.s. Tusind tak til jer alle der har prøvet at hjælpe! Tusind tak fordi I giver jer tid til at hjælpe mig, det er guld værd!


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. august 2013 af PeterValberg

Hvis du følger tankegangen i #2 og "deler" din parameterfremstilling op, får du to ligninger:

x = 3 + t

y = 2 - 3t

da punkterne A(3,2) og B(4,-1) er endepunkter for linjestykket AB, kan du bestemme
de to værdier for t, der giver dig koordinaterne til punkterne.
Alle værdier for t mellem disse, må nødvendigvis resultere i punkter på linjestykket.

for A(3,2) skal følgende gælde for t:

3 = 3 + t

2 = 2 - 3t

hvilket helt åbenlyst er sandt, hvis t = 0

for B(4,-1) skal gælde:

4 = 3 + t

-1 = 2 - 3t

hvilket gælder for t = 1

derfor må parameteren t for linjestykket AB skulle ligge i intervallet [0;1]

 

skulle jeg mene

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hvordan finder man intervallet for parameteret

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.