Matematik

Løs ligning f(x) = 3

15. august 2013 af missjojo95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Alle

 

Jeg er virkelig lost efter 6 ugers sommerferie. Min opgave er at løse f(x) = 3. Sådan lyder opgaven:

 

a) Bestem forskriften for den lineære funktion f(x) gennem punkterne (1;6) og (5;10)

b) Løs ligningen f(x) = 3 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. august 2013 af JonasMcc (Slettet)

a) Forskriften for en lineær funktion er f(x) = ax + b. For at bestemme forskriften skal du blot bestemme a og b udfra punkterne du får angivet. Formlerne for både a og b burde stå i din bog, ellers er de lette at udlede. 

b) Nu har du bestemt en forskrift f(x) = ax + b. Så for at løse ligningen f(x) = 3 løser du ax + b = 3, hvilket burde være ligetil. 

Mvh. Jonas :)


Brugbart svar (2)

Svar #2
15. august 2013 af mathon

                   x1 = 1   y1 = 6      x2 = 5   y2 = 10

benyt


                  to-punktsformlen
                                                 y - y1      y2 - y1
                                                -------- =  --------          x ≠ x1
                                                 x - x1      x2 - x1


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. august 2013 af mathon

og isoler

                    y = f(x)


Svar #4
18. august 2013 af missjojo95 (Slettet)

Tak for hjælpen :) Jeg er vist med igen nu :b


Skriv et svar til: Løs ligning f(x) = 3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.