Matematik
3. gradsligning (?)
25. oktober 2005 af
brorson (Slettet)
okay, jeg sider her og grbler over en irreterende ligning. den hedder f(x)=2x^3-17x^2+40x , x er en del af [0;5].
nu skal jeg løse den, ved beregning med
f(x)=5x
hvad gør jeg, jeg kan ikke få det til at hænge sammen.
Jeg har lagt mærke til at der er andre der har haft oprettet lignedde emner, men jeg har ikke igtig kunne finde rudt i dem. på forhånd tak for hjælpe.
Brorson
nu skal jeg løse den, ved beregning med
f(x)=5x
hvad gør jeg, jeg kan ikke få det til at hænge sammen.
Jeg har lagt mærke til at der er andre der har haft oprettet lignedde emner, men jeg har ikke igtig kunne finde rudt i dem. på forhånd tak for hjælpe.
Brorson
Svar #1
25. oktober 2005 af sigmund (Slettet)
Du skal løse ligningen f(x)=5x <=> 2x^3-17x^2+40x=5x <=> 2x^3-17x^2+35x=0.
Sæt nu x undenfor en parantes:
x(2x^2-17x+35)=0.
Nu ved du, at enten skal x=0 eller skal 2x^2-17x+35=0. Du løser nu andengradsligningen, og får to rødder. Ligningen f(x)=5x har så tre løsninger -- x=0 og de to rødder til andengradsligningen.
Sæt nu x undenfor en parantes:
x(2x^2-17x+35)=0.
Nu ved du, at enten skal x=0 eller skal 2x^2-17x+35=0. Du løser nu andengradsligningen, og får to rødder. Ligningen f(x)=5x har så tre løsninger -- x=0 og de to rødder til andengradsligningen.
Svar #2
25. oktober 2005 af sigmund (Slettet)
Det skal lige bemærkes, at kun de løsninger, hvor x E [0;5] kan bruges.
Skriv et svar til: 3. gradsligning (?)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
