Matematik

3 punkter på linje

16. august 2013 af snilo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Jeg skal afgøre om punkt A (19,12), B (27,25) og C (40,46)  ligger på samme linje. 

Først beregner jeg hældningen a_AB = 25-12 / 27-19 = 13/8

derefter skæringen med y-aksen b=y-ax --> b= 12-(13/8)*9=-151/8

så må ligningen vel være: y=13/8x+(-151/8) ? 

Passe dette? Jeg synes det er en nogle lidt besynderlige tal og i såfald så ligger de 3 punkter vel ikke på linje, da:

46=13/8*40+(-151/8) ikke er korrekt? 

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det er lettere ud over hældeningen aAB så at beregne hældningen aAC og så samenligne de to hældningskoefficienter.

aAB = (25-12) / (27-19) = 13/8

aAC = (46-12) / (40-19) = 34/21 .

Undersøg, om 13/8 er lig med 34/21


Svar #2
16. august 2013 af snilo (Slettet)

Ja, jeg bør nok gå tilbage til den metode igen :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2013 af Krabasken (Slettet)

Jeg sender en skitse om et øjeblik  :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. august 2013 af Krabasken (Slettet)

- Altså ligger de kun NÆSTEN på linie

:-)

Vedhæftet fil:000.PNG

Skriv et svar til: 3 punkter på linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.