Kemi

Flour har 11 neutroner?

17. august 2013 af 123434 (Slettet)

Har jeg ret? Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. august 2013 af Yang (Slettet)

19F er en stabil isotop med 10 neutroner. Atomnummeret Z=9 for flour.  


Svar #2
17. august 2013 af 123434 (Slettet)

Tak.


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. august 2013 af KimT.T. (Slettet)

Det kommer an på, hvilken isotop af fluor, du har at gøre med; antallet af neutroner/neutrontallet (N) varierer nemlig fra isotop til isotop. Da massetallet (A) er givet ved summen af neutrontallet og atomnummeret (Z) (som svarer til protonantallet og elektronantallet), varierer massetallet også fra isotop til isotop.

Ens for alle fluor isotoperne er dog deres atomnummer (Z) som er lig med 9. Isotopen 20F (massetal, A = 20) må derfor netop have 11 neutroner, idet

                      N = A - Z

                      N = 20 - 9 = 11

mens fx isotopen 14F kun har 5 neutroner

                      N = 14 - 9 = 5
 
                 


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. august 2013 af KimT.T. (Slettet)

Men ja korrekt, at den eneste stabile isotop af fluor er 19F, som har neutrontallet 10, som nævnt i #1.


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Kun isotopen 19F er stabil og forefindes i naturligt forekommende forbindelser.


Skriv et svar til: Flour har 11 neutroner?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.