Generelt

9. klasse og gymnasiet -?

21. august 2013 af JosefineBLLB (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hej... Jeg fik i dag dette at vide: jeg skal med 5 andre fra min klasse besøge et gymnasium, hvor jeg bliver undervist, får karakterer, afleveringer og bliver bedømt: er jeg klar til at komme på gymnasiet? ------ min mor er forvirret over dette. Mine karakterer er hør, mit fraværsprocent er lavt, og jeg har modtaget ros af mine lærere tit. - hvis jeg får en dårlig karakterer, eller blive dårlig bedømt, kommer jeg så ikke på gymnasiet? :/

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2013 af LarsJensen0 (Slettet)

Rolig nu. Jeg går ud fra at du lige er startet i 9.klasse.

Jeg tror du har hørt forkert. Jeg tror at I skal besøge et gymnasium, prøve at blive undervist mm. I skal nok også ud og se en teknisk skole. Så kan I vælge hvad I vil til foråret. For at starte på gymnasiet skal du vurderes egnet. Det gøres af dine lærerer i 9. klasse. Hvis de vurderer at du ikke er egnet, kan du komme til optagelsesprøve på gymnasiet. Men ro på, det er først til foråret du skal vælge hvad du vil efter 9.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2013 af MaibritG

Det er vist det man kalder/kaldte brobygning, hvor elever i 8/9.klasse skal/kan besøge forskellige ungdomsuddannelser.
For at blive optaget på gymmansiet kræver det, at man bliver erklæret egnet eller består en optagelsesprøve (hvis man bliver erklæret uegnet). Så bare rolig.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Skriv et svar til: 9. klasse og gymnasiet -?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.