Matematik

Højden af en trekant

21. august 2013 af Matematik1996 (Slettet)

Nogle der kan hjælpe mig med, at finde højden af en trekant og facaden? Jeg har vedlagt en fil af opgaven. På forhånd tak! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at trekant ABH er retvinklet. Man kender hypotenusen |AB| = 38m og vinkel A = 67º , så

|BH| = |AB| · sin(A)


Svar #2
21. august 2013 af Matematik1996 (Slettet)

Så dvs. jeg skal gange AB med Sin(A) og så har jeg svaret på spørgsmål a? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det fremgår jo af svaret i #1.


Svar #4
21. august 2013 af Matematik1996 (Slettet)

Okay tak 


Svar #5
21. august 2013 af Matematik1996 (Slettet)

Kan du hjælpe med b?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du må have hørt om formlen for en trekants areal

T = (1/2)·h·g

I a) har man beregne højden h. Beregn nu længden af den tilhørende grundlinie, og indsæt i arealformlen.


Svar #7
21. august 2013 af Matematik1996 (Slettet)

Men hvordan beregner man grundlinjen? Forstår virkeligt ikke noget af trekanter!


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Man har jo af den retvinklede trekant ABH, at

|AH| = |AB| · cos(A)

og at

g = |AC| = 2·|AH|

Start med at repetere det, du burde have lært om trekanter.


Skriv et svar til: Højden af en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.