Fysik

vandblanding og fælles temperatur??

21. august 2013 af ukendt96 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg har fået en opgave hvor jeg skal lave en vandblanding af varmt og koldt vand, og derefter beregne den fælles temperatur og masse ved hjælp af en afgivet formel. Koppen med det varme vand er 83 grader og har en masse på 119,4 gram, og koppen med det kolde vand er 16,2 grader og har en masse på 119,3.. Jeg skal nu beregne massen og temperaturen ved hjælp af denne formel: Tkold * Mkold + Tvarm * Mvarm = Tfælles * Mfælles. Nu har jeg så bare lige problemer med at beregne den fælles temperatur og masse ved at bruge denne ligning, da jeg stinker til matematik.. Har brug for hjææælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvis de angivne masser kun er masserne af vandet i hver kop, finder man massen af vandet i blandingen ved at lægge de to masser sammen, og så kan Tfælles isoleres.


Svar #2
21. august 2013 af ukendt96 (Slettet)

Ja det jeg helt med på.. Men jeg skal også skrive data behandling (mellemregning) for det jeg laver, hvor jeg altså skal ligge tallene ind i ligningen.. Hvordan ville du sætte ligningen op? Det er stortset det eneste problem jeg har med opgaven, har ingen idé om hvordan jeg skal skrive ligningen ind med de målte tal, så jeg vil få et resultat.


Brugbart svar (3)

Svar #3
21. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man har så

Tkold · Mkold + Tvarm · Mvarm = Tfælles · (Mkold + Mvarm) ,

og dermed

Tfælles = (Tkold · Mkold + Tvarm · Mvarm) / (Mkold + Mvarm)

I dette tilfælde er fællestemperaturen simpelthen den vægtede middelværdi af de to temperaturer.


Svar #4
21. august 2013 af ukendt96 (Slettet)

tuuuusind tak!!! :-D


Skriv et svar til: vandblanding og fælles temperatur??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.