Matematik

Reducere

21. august 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Godaften!

Jeg er i gang med at lave Matematik, da jeg støder på noget, som jeg ikke rigtig forstår:

Bl.a.

Hvorfor giver:

2*3c-4d+2,5-3c+d

=

3c-3d+5/2

 

Jeg ved godt hvorfor det giver 3c-3d, men hvorfor 5/2?

 

Kan man ikke bare/også sige: 3c-3d+2,5?

 

På gensyn :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der gælder jo, at 5/2 = 2,5 .


Svar #2
21. august 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Hvordan det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

5/2 = 2 1/2 = 2,5

5/2 = (5·10/2)/10 = (50/2)/10 = 25/10 = 2,5


Svar #4
21. august 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#3

Hvorfor: (5*10/2)/10

Hvorfor gør du, som du gør?

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jeg forlængede brøken med 10 i tæller og nævner for at få lettere tal at regne med.


Svar #6
21. august 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Nåååårh ok!

Jamen mange tak, for dine hurtige OG kvikke svar :)))


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. august 2013 af Krabasken (Slettet)

5/2 = ½ + ½ + ½ + ½ + ½ = 0,5 + 0,5 + 0,5 + 0,5 + 0,5 = 5*0,5 = 2,5

:-)


Skriv et svar til: Reducere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.