Matematik

Reducer en brøk

24. august 2013 af raaambo (Slettet)

Hejsa er det muligt at der er en som kan hjælpe mig med at forkorte denne brøk så fortælle mig i detaljer hvordan man gør det osv.. Da jeg slet ikke har lært det endnu, og jeg går i 2g.. Så det er lidt skidt..

(4x+x2)/((4x+16)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2013 af mette48 (Slettet)

(4x+x2)     /     ((4x+16)    =

x(4+x)       /       4(x+4)     =           forkorte med x+4

x               /       4 =

x/4


Svar #2
24. august 2013 af raaambo (Slettet)

Det var faktisk også det jeg fik det til men da jeg så søgte det lidt på nettet så stod der noget med at det skulle have 2 resultater, og det lød lidt underligt


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. august 2013 af mette48 (Slettet)

Det kan være at det der forvirrer dig er at man i bogen har taget forbehold for at der forkortes med 0, hvilket betyder at

x+4 ≠  ⇒ x ≠ -4


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2013 af 123434 (Slettet)

Brøken må ikke give 0? 


Skriv et svar til: Reducer en brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.