Matematik

Cirklens skæringpunkt med x-aksen

24. august 2013 af Prutskiden (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har en opgave hvor jeg skal finde en cirkels skæringspunkt med x

Cirkel: http://puu.sh/49BUp.jpg

Ved at man skal insætte linjens ligning på y plads i cirkelens liging men det giver nogle underlige resultater når jeg gør det


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2013 af SuneChr

Cirklen

(x - 5)2 + (y - 4)2  =  52

skærer x-aksen, når y = 0

Løs derfor

(x - 5)2 + (0 - 4)2  =  52


Skriv et svar til: Cirklens skæringpunkt med x-aksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.