Matematik
Simpel ligning
26. oktober 2005 af
OrmstrupDK (Slettet)
Hejsa...
Sidder og ville hjælpe en ven med hans matematik, men sagen er den at jeg nu ikke selv har haft matematik i 6 mdr og derfor ikke huske den mest SIMPLE ting, nemlig udregning af en ret linje... Nogen der gider hjælpe mig?
Jeg kan kun udregne den vha. min lommeregner, men det hjælper ham jo ik da jeg gerne vil forklare det!!
y = ax + b
Har punkterne (2, -5) og (-7, 13)
Bestem en ligning...
Jeg ved den ender med y = -2x - 1
MEn som sagt ved kun vha lommeregner
Nogen der vil hjælpe mig og min ven?
På forhånd tak
Sidder og ville hjælpe en ven med hans matematik, men sagen er den at jeg nu ikke selv har haft matematik i 6 mdr og derfor ikke huske den mest SIMPLE ting, nemlig udregning af en ret linje... Nogen der gider hjælpe mig?
Jeg kan kun udregne den vha. min lommeregner, men det hjælper ham jo ik da jeg gerne vil forklare det!!
y = ax + b
Har punkterne (2, -5) og (-7, 13)
Bestem en ligning...
Jeg ved den ender med y = -2x - 1
MEn som sagt ved kun vha lommeregner
Nogen der vil hjælpe mig og min ven?
På forhånd tak
Svar #1
26. oktober 2005 af ninnacaroline (Slettet)
-1 er der hvor den skærer y-aksen. b er derfor liniens skæringspunkt. (kan huske på b=beginning=liniens "start" på y-aksen)
a=gradienten. Dvs. at den du har her går 2 ud til siden, og siden at det er minus går den til venstre. (1 ud, 2 op, 1 ud, 2 op osv osv)
a=gradienten. Dvs. at den du har her går 2 ud til siden, og siden at det er minus går den til venstre. (1 ud, 2 op, 1 ud, 2 op osv osv)
Svar #2
26. oktober 2005 af Esmil (Slettet)
Du skal altså finde en linie
y = ax + b, der går igennem to punkter
(2,-5) og (-7,13).
Hvis du sætter disse koordinater ind i ligningen for linien, får du faktisk to ligninger med to ubekendte a og b, som du kan løse:
(1) -5 = 2a + b
(2) 13 = -7a + b
En anden mulighed er selvfølgelig at lære sig en formlen udenad, som man kan udlede af at løse det generelle tilfælde
y_1 = ax_1 + b
y_2 = ax_2 + b
y = ax + b, der går igennem to punkter
(2,-5) og (-7,13).
Hvis du sætter disse koordinater ind i ligningen for linien, får du faktisk to ligninger med to ubekendte a og b, som du kan løse:
(1) -5 = 2a + b
(2) 13 = -7a + b
En anden mulighed er selvfølgelig at lære sig en formlen udenad, som man kan udlede af at løse det generelle tilfælde
y_1 = ax_1 + b
y_2 = ax_2 + b
Svar #6
27. oktober 2005 af fixer (Slettet)
#3
Jo, det skal man faktisk. I #1 forudsætter du jo det resultat, der skal findes. Af #2 følger den velkendte sammenhæng
a = (y_2-y_1)/(x_2-x_1)
til bestemmelse af liniens hældning.
Jo, det skal man faktisk. I #1 forudsætter du jo det resultat, der skal findes. Af #2 følger den velkendte sammenhæng
a = (y_2-y_1)/(x_2-x_1)
til bestemmelse af liniens hældning.
Skriv et svar til: Simpel ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
