Matematik

forkort en brøk

25. august 2013 af LillaBlomst1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

 

Jeg har fået til opgave at forkorte denne her brøk : 63/24 del, men det er en uægte brøk. Hvordan forkorter man sådan en brøk?                                                                                                                                                                                                       

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2013 af mathon


               63    21•3     21    16      5
              ---- = ------ = ---- = ---- + --- = 2 + 5/8  = 25/8
               24     8•3       8      8       8


Svar #2
25. august 2013 af LillaBlomst1 (Slettet)

Tusind tak for svaret, men kan det ikke også give 2 15/24 ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2013 af mathon

              15     5•3
              ---- = ----             og kan forkortes med 3
               24    8•3


Svar #4
25. august 2013 af LillaBlomst1 (Slettet)

Nåååårh ok, nu forstår jeg det :) tusind tak for din hjælp

Svar #5
25. august 2013 af LillaBlomst1 (Slettet)

Nu skal jeg lige være helt sikker. Hvis jeg nu har 80/6, så bliver det til 8 2/6, og når den bliver forkortet bliver det til 8 1/3, fordi jeg dividerer det med 2. Er det rigtigt?

Skriv et svar til: forkort en brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.