Matematik
Beregning af spidsvinkel mellem punkt og førsteakse!!
26. oktober 2005 af
shayla86 (Slettet)
Er der nogen der mon kan hjælpe mig... Er gået helt død i denne opgave.
En linje l har ligningen 3x+6y+5=0
beregn den spidse linje mellem l og førsteaksen....
Ville virkelig være taknemlig hvis nogen ville hjælpe mig.. Desværre er jeg en dum sproglig, der har valgt mat på højniveau, så ville virkelig vare super glad hvis nogen gad hjælpe
En linje l har ligningen 3x+6y+5=0
beregn den spidse linje mellem l og førsteaksen....
Ville virkelig være taknemlig hvis nogen ville hjælpe mig.. Desværre er jeg en dum sproglig, der har valgt mat på højniveau, så ville virkelig vare super glad hvis nogen gad hjælpe
Svar #1
26. oktober 2005 af | Sveegaard | (Slettet)
Her skal du bruge en linjes ligning
y = ax+b
og formlen
tan(a)=v
Hvis vinklen er stump, så træk det fra 180, og du har den spidse vinkel ;)
y = ax+b
og formlen
tan(a)=v
Hvis vinklen er stump, så træk det fra 180, og du har den spidse vinkel ;)
Skriv et svar til: Beregning af spidsvinkel mellem punkt og førsteakse!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
