Kemi

organisk kemii

25. august 2013 af sislio (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen er der en der kan hjælpe med følgende opgave:

 

Tre stoffer X,Y og Z har alle molekyleformlen C3H8O

 

Jeg har tegnet strukturformlerne mangler at:
 

Kogepunkterne  for de 3 stoffer er : x= 10,8 grader Y=82,4 grader og Z= 97,9 grader

b) tilordn hvert kogepunkt til en af de tre strukturformer, idet gør rede for kogepunkternes sammenhæng med stoffernes intermolekylær bindinger.

 

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2013 af JG0005 (Slettet)

kogepunkterne viser hvor stærkt/godt bindingen mellem er atomer er. umiddelbart vil jeg forestille mig at x består kun af enkeltbindinger, mens Y indeholder dobbeltbindinger, og z indeholder tripelbindinger. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2013 af JG0005 (Slettet)

Du kan læse om kogepunkt i følgende hjemside:

http://homepage.svendborg-gym.dk/rk/kemi/noter-b/bindingstyper.htm 
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2013 af Elektro (Slettet)

En vigtig rettelse

Kogepunktet afhænger af de intermolekylære bindinger/kræfter. Det vil altså sige bindingerne mellem molekylerne og ikke imellem atomerne - der er en kæmpe forskel. Det er bindingen mellem molekylerne der ændres ved en faseovergang, bindingerne mellem atomerne er intakte.


Skriv et svar til: organisk kemii

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.