Matematik

Dobbelt ulighed opgave HJÆLP!

25. august 2013 af Mrunknows (Slettet) - Niveau: B-niveau

Her er opgaven:

 Løs i intervallet  [0;2π] nedenstående dobbeltulighed og illustrér løsningerne på enhedscirklen:

-0,12 ≤sinx≤0,71
Illustrér derefter løsningen på grafen for sinx.

 

Jeg har fået dette som svar

sinx(-0.12)   3.26188<x<6.1629

 

sinx(0.71)    0.789498 <x<2.35209

 

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen 

sin(x) = -0,12 

har i [0;2π] løsningen x = 3,261883 ∨ x = 6,162895

Ligningen 

sin(x) = 0,71

har i [0;2π] løsningen x = 0,789498 ∨ x = 2,352094 

Ved at betragte enhedscirklen, ser man, at uligheden

-0,12 < sin(x) < 0,71

[0;2π] har løsningen

≤ x < 0,789498   ∨   2,352094 < x < 3,261883   ∨   6,162895 < x ≤ 2π


Svar #2
25. august 2013 af Mrunknows (Slettet)

Hej andersen11 

 

Forstår ikke helt det her:

0 ≤ x < 0,789498   ∨   2,352094 < x < 3,261883   ∨   6,162895 < x ≤ 2π

0 er lig eller større end x og  x er mindre end 0,789498 og hvad er V ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

"V" er ikke et "v" men det logiske symbol ∨ der betyder "eller" .

 

Sagt med andre ord: x skal tilhøre et af intervallerne [0 ; 0,789498[ eller ]2,352094 ; 3,261883[ eller ]6,162895 ; 2π] .


Svar #4
25. august 2013 af Mrunknows (Slettet)

Er svaret på dobbeltuligheden dette så? 
 

[0 ; 0,789498[ eller ]2,352094 ; 3,261883[ eller ]6,162895 ; 2π] .


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej. Svaret på opgaven er enten

0 ≤ x < 0,789498   ∨   2,352094 < x < 3,261883   ∨   6,162895 < x ≤ 2π

eller

∈ [0 ; 0,789498[  ]2,352094 ; 3,261883[  ]6,162895 ; 2π] 


Skriv et svar til: Dobbelt ulighed opgave HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.