Matematik

Tal

25. august 2013 af Tasha7 (Slettet)

nogen der ved om disse er rationale tal og hvis ja, hvorfor?

 

     a) 5/11


     b) 1,46


     c) √5


     d) √9


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Et rationalt tal er et tal, der kan skrives som en brøk p / q, hvor p og q er hele tal, og q ikke er 0.

a) er allerede skrevet på den form, og er derfor et rationalt tal.

b) 1,46 = 146/100 er nu skrevet på formen p/q .

d) √9 = 3 = 3/1 er nu skrevet på formen p/q .

c) √5 er ikke et rationalt tal.


Svar #2
25. august 2013 af Tasha7 (Slettet)

Tak for hjælpen (:


Skriv et svar til: Tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.