Matematik

rettelse

26. august 2013 af malenegreen (Slettet)

Er, der nogle som ved om jeg har lavet denne ligning rigtigt?


Svar #1
26. august 2013 af malenegreen (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2013 af hesch (Slettet)

Ja, det er rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2013 af LubDub (Slettet)

            D = (-4)2 - 4•1•8 = 16 - 32 = -16


Svar #4
26. august 2013 af malenegreen (Slettet)

Er dette rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2013 af LubDub (Slettet)

#4

        ja


Svar #6
26. august 2013 af malenegreen (Slettet)

men når jeg sætter det ind på maple for jeg to andre svar. Har også prøvet at sætte mine fundne x-værdier i ligningen og jeg for det ikke til at give 0.


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Vi kan umuligt vide, hvad du sætter ind i Maple.

At for eksempel x = √3 er en løsning i 2.-gradsligningen

x2 - (3√3)x +6 = 0

eftervises ved indsættelse:

(√3)2 -(3√3)·√3 + 6 = 3 - 3·3 + 6 = 3 - 9 +6 = 0 .

Tilsvarende fås med x = 2√3:

(2√3)2 -(3√3)·2√3 + 6 = 4·3 -3·3·2 + 6 = 12 -18 +6 = 0 .


Svar #8
26. august 2013 af malenegreen (Slettet)

Hov, jeg havde sat mine parenteser således
(√3)2 -(3√(3·√3)) + 6 = 0

Er det forkert?
 


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, det er da forkert. Funktionen x2 -3√(3x) +6 er slet ikke et 2.-gradspolynomium. Forskriften her er

x2 - (3√3)x +6


Svar #10
26. august 2013 af malenegreen (Slettet)

Jeg har endnu et spørgsmål:

I nedestående ligning for jeg 1/3 og 102/299 til x, men 1/3 kan da ikke være x når det ikke er en del af grundmængden.


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det hedder "får jeg" ...

Når man ganger over med 3x-1 får man

x+2 = 100·(3x-1) ,

dvs.

299x = 102 , og dermed

x = 102/299 .

Der er ingen grund til at gange yderligere med 3x-1 på hver side, og når du ikke forkorter den faktor ud igen, får du jo den falske rod x = 1/3 med ind igen. Du gør det hele mere besværligt ved at gøre det til en 2.-gradsligning.

 


Svar #12
26. august 2013 af malenegreen (Slettet)

Mange tak! Men er min anden måde så helt forkert? 


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Den er ikke decideret forkert, hvis du husker at medtage forbeholdet 3x - 1 > 0 . Men det er da langt mere besværligt. Hvorfor lave en simpel lineær ligning om til en 2.-gradsligning?

Desværre mister mange det store overblik, når de forsøger at benytte hjælpemidler som Maple.


Svar #14
27. august 2013 af malenegreen (Slettet)

Jeg har lige mit sidste spørgsmål:

Er nedestående rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #15
27. august 2013 af LubDub (Slettet)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #16
27. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

Hvis det er ligningernes grundmængder, du opskriver, er det korrekt.


Svar #17
27. august 2013 af malenegreen (Slettet)

#16


Ja, det er grundmængderne. Jeg er meget i tvivl om den sidste, er den også rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #18
27. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#17

Ja, 2.-gradspolynomiet er defineret for alle reelle værdier af x.


Svar #19
27. august 2013 af malenegreen (Slettet)

Men det er fordi, der står √3x, så der kan ikke indgå negative tal, så tænkte på om det er rigtigt at jeg skriver ]-∞;∞[


Brugbart svar (0)

Svar #20
27. august 2013 af LubDub (Slettet)

#19

der står jo

           x2 - 3·√(3)·x + 6 = 0


Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.