Matematik

grafer

26. august 2013 af Massou (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x)=(x^2-9)/(x+3)
Angiv definitionsmængden Dm(f)
Tegn grafen for f. Hvilken type graf er der tale om?
Vis, ved håndregning at f(x)=x-3
Angiv værdimængden Vm(f).

Er der noget som kan hjælpe, jeg kan ikke finde ud af at finde dem
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Funktionens forskrift er en brøk, hvor man skal sørge for, at nævneren ikke er 0 . Definitionsmængden Dm(f) er mængden af de x, for hvilke funktionsudtrykket er defineret.

Faktoriser tælleren og forkort med en fælles faktor.

Værdimængden Vm(f) er mængden af alle funktionsværdierne f(x) , når x gennemløber definitionsmængden Dm(f) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2013 af mathon

                      Dm(f) = {x∈R I x ≠ -3 }


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2013 af mathon

for x ≠ -3
                gælder
                              f(x) = x - 3             da    x2- 9 = x2- 32 = (x+3)(x-3)


Svar #4
26. august 2013 af Massou (Slettet)

Tusind tak, men hvordan finder man Vm(f)


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2013 af mathon

                      Vm(f) = {y∈R | y ≠ -6}      da    f(-3) = -3 - 3 = -6  ikke er defineret


Skriv et svar til: grafer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.