Matematik

Reducering, og ligning

28. august 2013 af Ttøsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan vise mig hvordan man udregner dette? :-)

Reducering: 

2x/(x+xy) 

 

Løs: 

2x+y=6

3x-y=-16


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Reducering: Sæt en fælles faktor uden for parentes i nævneren, og forkort.

Ligningssystemet: Læg ligningerne sammen og løs den resulterende liging i x. Indsæt den fundne værdi for x i den første ligning og løs for y.


Svar #2
28. august 2013 af Ttøsen (Slettet)

Jeg fandt ud af ligningsystemet. Tak. 
Men jeg forstår absolut ikke det med reduceringen. Skal man tage xérne ud fx?
Forstår ikke udregningen af den. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2013 af LubDub (Slettet)

sæt x foran parantes i nævneren, og se om du derfra kan komme videre


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2013 af Krabasken (Slettet)

2x / (x+xy)

= 2x / x(1+y)  på betingelse af, at x ≠ 0

Nu kan du forkorte x ud . . .

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2013 af 123434 (Slettet)

2x/x+xy?

2/xy?

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. august 2013 af LubDub (Slettet)

#5

   (2x) / (x + xy) = (2x) / (x(1+y)) = 2 / (1 + y)


Skriv et svar til: Reducering, og ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.