Matematik

Funktioner...

28. august 2013 af Jessies (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen :)

Jeg har brug for hjælp med en opgave.

 

Vi har punkterne: A=(0,3), B=(2,1) og C=(5, 5,5)

Spørgsmålet er: 

Opstil en funktionsforskrift for parabel.

 

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre med det.. 

Håber i kan hjælpe mig ;)

Mvh. Jessica S

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. august 2013 af SuneChr

Benyt den generelle forskrift

y  =  ax2 + bx + c

og indsæt (x ; y) i hver sin forskrift og løs de tre ligninger med a, b og c  som de tre ubekendte.


Svar #2
28. august 2013 af Jessies (Slettet)

Skal der så være 3 ligninger? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. august 2013 af SuneChr

Ja.

(I)      3  =  a·02 + b·0 + c

(II)

(III)


Svar #4
28. august 2013 af Jessies (Slettet)

okey mange tak for hjælpen :)

Mvh. Jessica S ;)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2013 af 123434 (Slettet)

Hvordan finder man a og b?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. august 2013 af SuneChr

# 5

Nu ved man jo så, at c = 3

Så har man herefter to ligninger med a og b som ubekendte stående i (II) og (III)


Svar #7
28. august 2013 af Jessies (Slettet)

a er hældningen 

kan man så bare find den ved at bruge formlen: a=y_2 - y_1/x_2 - x_1 ?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej, der er tale om en parabel, ikke en ret linie.


Skriv et svar til: Funktioner...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.