Matematik

ligninger

28. august 2013 af IdaElevYeah (Slettet) - Niveau: 7. klasse

hej, nogen der kan hjælpe mig med disse ligninger? har vildt svært ved ligninger, så kunen være rart mednoget hjælp..:)

 

-39 = 2 (4x - 4) + 9

 

-4x + 46 = 3 (2x + 2)

 

5 (3x - 5) = -10

 

2 (4x + 3) + 8 = -4x - 22

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. august 2013 af 123434 (Slettet)

C) 5 (3x - 5) = -10

15x-25=-10

15x=15

x=1

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. august 2013 af nani1596 (Slettet)

Du ganger ind i parenteserne, altså ophæve dem. Der næst isolere du x for sig selv, når du har gjort det dividere du med det antal x du har, så har du fundet 1 x :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. august 2013 af Siirf (Slettet)

I matematik er man vild med at forkorte så meget som muligt.
Så hvis man har: 5*9+2*9, kan man forkorte ved at skrive: 9*(5+2). Når man så ganger ud, får man det samme resultat som til at starte med, nemlig: 5*9+2*9.

Derudover:
Du må gøre LIGE hvad du vil med ligninger, så længe du gør det samme på hver side af lighedstegnet. Så det betyder at hvis man har:

5*3+3x=42

Så kan man minusse 5*3 på begge sider så der står:

5*3 - 5*3 + 3x = 42 - 5*3

På venstre side bliver 5*3 - 5*3 = 0, så vi får at:

3x = 42-15

3x = 27

Vi vil gerne have isoleret x, så vi dividere med 3 på begge sider:

3x / 3 = 27/3

x = 9

Håber at disse generelle regler hjælper dig med at isolere.


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.