Matematik
division af polynomium
27. oktober 2005 af
Pusser_kh (Slettet)
Er der en som har lyst til at hjælpe mig med en opgave?
Et polynomium p er givet ved
p(x)= 2x^4 - 8x^3 + 2x^2 - 8x
udfør divisionen p(x): (x-4)
(det har jeg gjort, og tror det er rigtigt har fået et nyt polynomium 2x^3 + 2x)
Gør rede for, at p(x) kan omskrives til
p(x)= 2x(x - 4)(x^2 + 1)
Bestem fortegn for p.
Et polynomium p er givet ved
p(x)= 2x^4 - 8x^3 + 2x^2 - 8x
udfør divisionen p(x): (x-4)
(det har jeg gjort, og tror det er rigtigt har fået et nyt polynomium 2x^3 + 2x)
Gør rede for, at p(x) kan omskrives til
p(x)= 2x(x - 4)(x^2 + 1)
Bestem fortegn for p.
Svar #1
27. oktober 2005 af Dominik Hasek (Slettet)
#0: Det er korrekt, at
(2x^4-8x^3+2x^2-8x)/(x-4) = 2x^3+2x.
For at gøre rede for, at p kan omskrives til det ovenstående, ganger du såmænd bare paranteserne ud, og viser at du får udtrykket for p.
Jeg forstår ikke hvad du mener med at bestemme fortegn for p; prøv at omformuler problemer.
(2x^4-8x^3+2x^2-8x)/(x-4) = 2x^3+2x.
For at gøre rede for, at p kan omskrives til det ovenstående, ganger du såmænd bare paranteserne ud, og viser at du får udtrykket for p.
Jeg forstår ikke hvad du mener med at bestemme fortegn for p; prøv at omformuler problemer.
Svar #2
27. oktober 2005 af Pusser_kh (Slettet)
åh jeg er ikke særlig god til at gange parenteser ud.. eller for at sige det lige ud så fatter jeg det ikke!
hvordan skal man gøre?
på min opgave står der ikke andet end bestem fortegn for p.
Jeg forstår det heller ikke....
hvordan skal man gøre?
på min opgave står der ikke andet end bestem fortegn for p.
Jeg forstår det heller ikke....
Svar #3
27. oktober 2005 af Dominik Hasek (Slettet)
#2: Start med at gange de to første paranteser sammen, og træk sammen på leddene, i fald det er muligt. Derefter har du så kun to paranterser tilbage, som du så ganger sammen på tilsvarende måde.
Hvad angår fortegnet for p, så kan det være, at der menes en fortegnsundersøgelse -- altså, hvor har p positivt fortegn, negativt fortegn og hvor er p konstant.
Hvad angår fortegnet for p, så kan det være, at der menes en fortegnsundersøgelse -- altså, hvor har p positivt fortegn, negativt fortegn og hvor er p konstant.
Skriv et svar til: division af polynomium
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
