Matematik

Matematik opgave C niveau

29. august 2013 af Carlsson19 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hjæææælp! skal aflevere dette og har helt glemt det! er der NOGLE der bare kan hjælpe lidt med noget af det? opstillingsligninger skal være der (altså så hun kan se hvordan deet er regnet ud) jeg dør.

på forhånd tak!

 

1.  6x + (3x – 7)= 4x + (4x – 1)
2.  3 + (x - 1) = 4 - (4x -3)
3.  3 + (2x - 5)= 6
4.  5 + (2x - 3) = x - (3x + 10)
5.  2(2x + 3) = 3(x + 10)
6.  (3x + 18) - 7 = (5x + 1) - 4
7.  6x - (x + 5) = 3x + (x - 8)
8.  3(x – 4)= 2x + 6

 

knus og kys


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. august 2013 af mathon

1.  6x + (3x – 7)= 4x + (4x – 1)                       hæv plusparenteserne og reducer på begge sider

                                                                       x-på den ene side tal på den anden side

                                                                       divider med antal x på begge sider

Alle otte opgaver er på folkeskoleniveau   :-)


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. august 2013 af LubDub (Slettet)

   saml x'erne på venstresiden og tallene på højresiden

   to regler du skal vide:

                    - (a + b) = - a - b     og     a·(b + c) = a·b + a·c


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. august 2013 af mathon

…men da du er ny


 

1.  6x + (3x – 7) = 4x + (4x – 1)                       hæv plusparenteserne og reducer på begge sider

     6x + 3x – 7 = 4x + 4x – 1                            reducer på begge sider

     9x - 7 = 8x - 1                                             x-på den ene side tal på den anden side

     x = 6

                                                                     

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. august 2013 af mathon

2.  3 + (x - 1) = 4 - (4x -3)                                 hæv parenteserne

     3 + x - 1 = 4 - 4x + 3                                    reducer på begge sider

     2 + x = 7 - 4x                                               x-på den ene side tal på den anden side

     5x = 5                                                          divider med 5 på begge sider

     x = 1


Svar #5
30. august 2013 af Carlsson19 (Slettet)

tak for alt! sååå godt! :D

 


Skriv et svar til: Matematik opgave C niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.