Matematik

hvordan markere jeg et punkt i nspire?

29. august 2013 af bulledeen (Slettet) - Niveau: B-niveau

opgaven lyder sådan:

 

Opgave 2
I de følgende delopgaver benyttes funktionen f (x) = −x4 + 2x + 5. Du m °a i alle delopgaverne anvende Nspire.
a) Indtegn i Nspire grafen for f(x) og marker punktet (2,f(2)).
b) Beregn sekanthældningen f(x)−f(2) (hældningen p °a den rette linje mellem punkterne (2,f(2))
?x−2
og (x,f(x))) for værdierne x = 1.9, x = 1.99, x = 2.1 og x = 2.01.
c) Giv p °a baggrund af udregningerne i b) et bud p °a værdien af f′(2).
d) Bestem herefter f′(2) ved brug af definition 1 (den med x − x0 i nævneren).
e) Bestem endelig f′(2) ved brug af definition 2 (den med h i nævneren).

 

jeg kan ikke finde ud af a) og heller ikke b, c, d og e ??? 

 

nogle der kan hjælpe mig på vej, det ville være gudesmukt


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ja, sådan ser det ud, når man kopierer direkte fra en pdf-fil uden at rette det ind bagefter, så det bliver læseligt.

b) sekanthældningen er hældningskoefficienten for den rette linie gennem de to punkter (x , f(x)) og (2 , f(2)), dvs.

a = (f(x) - f(2)) / (x - 2)

Beregn denne størrelse for den pågældende funktion for de angivne værdier af x.

c) Forsøg at gætte dig til grænseværdien for sekanthældningen, når x går mod 2.

d) e) din bog har sikkert forklaringen på, hvad der menes med definition 1 og definition 2. Det forekommer at være forskellige formuleringer for differenskvotienten.


Skriv et svar til: hvordan markere jeg et punkt i nspire?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.