Matematik

Hjælp til Beregn de manglende sider og vinkler i trekanten

30. august 2013 af AndreasJense (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg fået denne opgave, og jeg kan simpelthen ikke finde ud af den!

I en retvinklet trekant er følgende givet:
              vinkel C = 900,  a = 11   og c = 23
a) Beregn de manglende sider og vinkler i trekanten samt arealet af trekanterne.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2013 af PeterValberg

til bestemmelse af siden b, kan du benytte Pythagoras' læresætning

til bestemmelse af fx vinkel A kan du benytte:

Vinkel B kan bestemmes som:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2013 af Eksperimentalfysikeren

vinkel C er nok ikke 900, men 90º. Brug de tegn, du kan få frem ved at klikke på Ω-teget over tekstfeltet.

Hvis C er 90º, kan du bruge Pytagoras til at beregne b.

Herefter kan du benytte de trigonometriske regler for retvinklet trekant til beregning af A og B

Når du har a og b, kan du finde arealet T = ½ ab


Svar #3
30. august 2013 af AndreasJense (Slettet)

Det er 90 grader ja, ved ikke hvorfor den lavede det om men tak!


Skriv et svar til: Hjælp til Beregn de manglende sider og vinkler i trekanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.