Matematik

Vektorer

01. september 2013 af came (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Halløj!

Er i gang med følgende opgave, men er ikke helt sikker på jeg har forstået den rigtigt:

Hvis C er vektorsum af A og B, C = A + B, hvad må der så gælde for retningerne og størrelserne af A og B hvis C = A + B? Og hvad må der gælde for dem hvis C = 0?

Jeg tænker umiddelbart, i den første at, de må være lige store og muligvis ligge efter hinanden?

I den anden tænker jeg de er lige store og nu vender mod hinanden (idet den ene så vil være negativ og den anden positiv).

Det irriterer og forvirrer mig bare at C er vektorsum af A, fordi det ikke giver mening for mig idet C = A +B..

Nogle ideer??

På forhånd tak for hjælpen. :) 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2013 af peter lind

|A|+|B|≥|C|


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvis C = 0 , er 

C = A + B = 0,

og dermed

B = -A


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.