Matematik

Geometri hjælp hurtigt

01. september 2013 af beli96 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej SP,

 

Jeg er stødt på et problem i min aflevering i matematik. jeg er meget forvirret og jeg har siddet med den i 30 min., så det ville være rart hvis nogen gad at hjælpe mig hurtigt

opgaven lyder:

 

'' I en trekant ABC er M midtpunktet af siden AC. den linje, der går gennem M of står vinkelret på siden AC, skærer AB i punktet P. Det oplyses, at /AM/ = 12, /MP/ = 5 og /PB/ = 8. Beregn sider og vinkler i trekant ABC.''

 

hjælp søges hurtigt da den skal afleveres imorgen


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2013 af Vaskemaskine (Slettet)

Jeg ville råde dig til at tegne din trekant i en program ved navn ''Geogrebra'', der vil du kunne få mål på vinkler og sider meget hurtigt!


Svar #2
01. september 2013 af beli96 (Slettet)

#1 Jeg har prøvet men det er ikke lykkes mig at lave en ordentlig trekant :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2013 af peter lind

Du kan også lave den i hånden. Den behøv er ikke være særlig nøjagtig. Se på trekant AMP. Det er en retvinklet trekant hvor vinkel M er ret. Brug reglerne for en retvinklet trekant til at finde vinkel A og AP. Find dernæst siderne AC og AB Dernæst brug cosinusrelationerne til at finde BC og manglende vinkler


Svar #4
04. september 2013 af beli96 (Slettet)

#3 men hvordan skal jeg finde siden AB når jeg ikke kender a?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2013 af mathon

     beregn først vinklerne
     i de to kongruente, retvinklede trekanter
                 ΔCMP kongruent med ΔAMP


Skriv et svar til: Geometri hjælp hurtigt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.