Dansk

Grammatisk rettelse (kommaer)

02. september 2013 af Cazador - Niveau: A-niveau

Vi har fået til opgave at skrive en tale om os selv, og inddrage 4 forskellige stilstiske figurer. Er der en venlig sjæl der måske vil gå den igennem og kigge på kommaerne. Den er efter min mening rettet og klar til aflevering, men det hjælper mig meget at hører andres rettelser :-)

 

Opgaven:

Mit navn er Helena Amdi Clausen, og jeg er 16 år gammel. Jeg bor i Køge med min mor og storebror. Mine forældre er skilt og min far bor i Ballerup, så ham ser jeg kun hver anden weekend cirka. Udover min storebror så har jeg også en “lillebror”, eller det vil sige min halvlillebror, men jeg ser ham som min “fulde” lillebror. I mit hjem bor der også en kat, en kanin og et marsvin. Jeg har ikke noget arbejde, men det er ikke ligefrem noget jeg går og praler med...
Inden jeg kom her til Køge Gymnasium gik jeg på Hastrupskolen i 10 år, og ja faktisk også Solrød Gymnasium, men det er en historie jeg nok skal vende tilbage til.

Jeg elsker at træne. Kender i det når man bare ikke orker at tage i fitness, eller tage ud og løbe en tur? Det kender jeg ikke. Jeg har svært ved ikke at træne, altså det er min hobby, og jeg er meget seriøst omkring min træning. Ciara i ørene og så står den på 2 timers seriøs træning, 6 gange om ugen. “Keep your body mean, your blood clean and mind sharp” det er det der motivere mig til at træne hver dag.

Inden jeg blev meldt ind i fitness DK, havde jeg prøvet en hel del andet. Såsom svømning, gymnastik og ridning. Så startede jeg i fitness, og lidt efter jeg var startet i fitness  startede jeg til sejlads, jeg har bare ikke tid til det mere. Så nu er det bare styrketræning, functional træning og cardio der holder mig i god form.

Jeg elsker at gå i skole, og har altid været klar over mine fremtidsplaner og hvad jeg skulle i livet, og her vil jeg gerne fortælle om en øjenvækkende oplevelse, som jeg havde for et par uger siden. I 1 ½  år gik jeg og sagde at jeg skulle gå på Solrød Gymnasium. Rygterne gik på, at man var mere seriøs på Solrød og at niveauet var lidt højere. Tirsdag d. 13. august startede jeg så endelig. Jeg vil ikke gå i dybden med det her, men 3 dage efter skolestart, sad jeg på mit værelse og græd som aldrig før. Jeg har ALTID haft kontrol over tingene, jeg har ALTID vidst hvad jeg skulle og jeg har ALTID været sikker ved mine beslutninger. Derfor kom det som et chok for mig, at jeg havde truffet så forkert et valg omkring min videregående uddannelse. Et så forkert et valg, at jeg bogstavelig talt blev syg af det, og ville gøre ALT for aldrig at skulle nærme mig den skole igen. Kender i det når man har en rigtig dårlig mavefornemmelse omkring nogle ting? Sådan havde jeg det i 4 dage, og nu går jeg på Køge, som nok var en af de bedste beslutninger jeg har truffet i hele mit liv. Men nok om det.

Jeg elsker at være på ferie og 2013 har nok været det år med de fedeste ferier. Det plejer at være sådan, at hvis ikke jeg er på skiferie, så er jeg på sommerferie, men i år var der råd til begge dele! I uge 13-14 var vi i Italien på skiferie. Jeg var den der var først ude, og sidst hjemme. Det gælder jo om at udnytte tiden! Eller hvad? I uge 30 fløj vi sydpå til Sydfrankrig, og det var en drømmeferie! Palmer, tyrkis vand og 33 grader, så bliver livet ligesom ikke bedre. Derefter lød det på 3 ½  dag i Paris. Det var lange dage, og korte nætter, ellers når man ikke at se Paris på 3 dage.

Mit liv har været og er en rutsjebane tur. Der er massere af opture, men også nedture, men jeg står her i dag - drilsk, frisk og rask! Jeg lever en dag af gangen, og får det meste ud af hver dag. Men ja mit navn er Helena Amdi Clausen og det var hvad jeg havde at sige om mig selv.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2013 af rakijovic

(Revideret iht. 2004-reglerne.)

 

Mit navn er Helena Amdi Clausen, og jeg er 16 seksten år gammel. Jeg bor i Køge med min mor og storebror. Mine forældre er skilt (indsæt komma) og min far bor i Ballerup, så ham ser jeg kun hver anden weekend cirka. Udover min storebror (så) har jeg også en “lillebror”, eller det vil sige min en halvlillebror, men jeg ser ham som min “fulde” lillebror.

I mit hjem bor der også en kat, en kanin og et marsvin. Jeg har ikke noget arbejde, men det er ikke ligefrem noget jeg går og praler med... Inden jeg kom her til Køge Gymnasium gik jeg på Hastrupskolen i 10 ti år, og ja, faktisk også Solrød Gymnasium, men det er en historie jeg nok skal vende tilbage til.

Jeg elsker at træne. Kender i (<– næh, nej!) det når man bare ikke orker at tage i fitness, (skrot kommaet) eller tage ud og løbe en tur? Det kender jég ikke. Jeg har svært ved ikke at træne, altså (indsæt komma) det er min hobby, og jeg er meget seriøst (<– hva'ba'?) omkring min træning. Ciara i ørene (nej, det hedder det ikke) (indsæt komma) og så står den på 2 to timers seriøs træning, 6 seks gange om ugen. “Keep your body mean, your blood clean and mind sharp” det er dét der motivere (lær nu forskel på infinitiv og præsens!) mig til at træne hver dag.

Inden jeg blev meldt ind i fitness DK, (skrot kommaet) havde jeg prøvet en hel del andet, såsom svømning, gymnastik og ridning. Så startede jeg i fitness, og lidt efter (jeg var startet i fitness) startede jeg til sejlads. Dog har jeg ikke tid til det mere, så nu er det bare styrketræning, functional (hmpf... det må være nudansk...) træning og cardio der holder mig i god form.

Jeg elsker at gå i skole, (skrot kommaet; du har jo ikke to helsætninger) og har altid været klar over mine fremtidsplaner og hvad jeg skulle i livet, og her vil jeg gerne fortælle om en øjenvækkende oplevelse, (skrot kommaet) som jeg havde for et par uger siden. I 1 ½  år gik jeg og sagde at jeg skulle gå på Solrød Gymnasium. Rygterne gik på, (skrot kommaet) at man var mere seriøs på Solrød og at niveauet var lidt højere. Tirsdag d. 13. august startede jeg så endelig. Jeg vil ikke gå i dybden med det her, men 3 tre dage efter skolestart, (skrot kommaet) sad jeg på mit værelse og græd som aldrig før. Jeg har ALTID haft kontrol over tingene, jeg har ALTID vidst hvad jeg skulle (indsæt komma) og jeg har ALTID været sikker ved mine beslutninger.

Derfor kom det som et chok for mig, at jeg havde truffet så forkert et valg omkring min videregående uddannelse (gymnasiet er ikke en videregående uddannelse, men bare en ungdomsuddannelse (og vel knap nok dét...)). Et så forkert et valg, at jeg bogstavelig(-t) talt blev syg af det, (skrot kommaet) og ville gøre ALT for aldrig at skulle nærme mig den skole igen. Kender i (<– dér var den sørme igen..!) dét når man har en rigtig dårlig mavefornemmelse omkring nogle ting? Sådan havde jeg det i 4 fire dage, og nu går jeg på Køge, som nok var en af de bedste beslutninger jeg har truffet i hele mit liv. Men nok om dét.

Jeg elsker at være på ferie (indsæt komma) og 2013 har nok været det år med de fedeste ferier. Det plejer at være sådan, (skrot kommaet) at hvis ikke jeg er på skiferie, så er jeg på sommerferie, men i år var der råd til begge dele! I uge 13-14 var vi i Italien på skiferie. Jeg var den der var først ude, (skrot kommaet) og sidst hjemme. Det gælder jo om at udnytte tiden – eller hvad?

I uge 30 fløj vi sydpå til Sydfrankrig, og det var en drømmeferie! Palmer, tyrkis turkis vand og 33 graderså bliver livet ligesom ikke bedre. Derefter lød det på 3½  dag i Paris. Det var lange dage, (skrot kommaet) og korte nætter, ellers når man ikke at se Paris på 3 tre dage.

Mit liv har været og er en rutsjebane tur (det hedder sammensatte navneord...hvorfor mon, sweetheart?). Der er massere (få kæresten til at massere dig -- men i denne kontekst menner du masser (flertal af masse)) af opture, men også nedture, men jeg står her i dag - drilsk, frisk og rask! Jeg lever en dag af ad gangen (jf. svensk: en dag åt gången), (skrot kommaet) og får det meste ud af hver dag. Men (indsæt komma) ja (indsæt komma) mit navn er Helena Amdi Clausen og det var hvad jeg havde at sige om mig selv.

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2013 af rakijovic

Ups! Den skal hedde "Jeg vil ikke gå i dybden med det hér ...", dér i midten af femte afsnit.

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2013 af rakijovic

Vi har fået til opgave at skrive en tale om os selv, (fjern kommaet) og inddrage 4 fire forskellige stilistiske figurer. Er der en venlig sjæl der måske vil gå den igennem og kigge på kommaerne. (Spørgsmål afsluttes med, øhm, spørgsmålstegn, snuske.) Den er efter min mening rettet og klar til aflevering, men det hjælper mig meget at hører (hvadbehager?????) andres rettelser (punktum afslutter en sætning). :-)

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2013 af rakijovic

...og komma efter 'Clausen' i sidste afsnit.

(Ja, man kan hurtigt stirre sig blind på en længere tekst.) 

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Skriv et svar til: Grammatisk rettelse (kommaer)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.