Matematik

ligning 7-8 kl. niveau

02. september 2013 af IdaElevYeah (Slettet) - Niveau: 7. klasse

nogen der kan hjælpe mig med hvordan man løser denne ligning:

2x-13=x-7


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Saml alle x-led på venstre side

og de rene tal på højre

Reducer, til der står x = ?

;-)


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. september 2013 af Kazizi (Slettet)

Du kan starte med ar flytte x'erne på den ene side af lighedstegnet og tallene på den anden side.                                      2x - x = 13 - 7    -- > x = 6


Svar #3
02. september 2013 af IdaElevYeah (Slettet)

jeg får x til 6 :)

 

kan du muligvis hjælpe mig med en anden ligning, som indeholder et kommatal? 

4x-1,4 = 2x + 4    


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2013 af Kazizi (Slettet)

Du skal gør nøgagtig det samme som du gjorde i sidste opgave.:)


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Husk at gøre prøve ved at indsætte x i den oprindelige ligning og se, om det passer med lighedstegnet . . .

Den anden ligning er præcis samme metode  -

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2013 af mette48 (Slettet)

Jeg får også x=6

2x-13=x-7         trækker x fra og lægger 13 til på begge sider

4x-1,4 = 2x + 4      trækker 2x fra på begge sider

2x-1,4=4               lægger 1,4 til på begge sider

2x=5,4                  deler med 2 på begge sider


Svar #7
02. september 2013 af IdaElevYeah (Slettet)

mange tak i to!!!!!!!!!!! :) hvad med

2*(x-10) = x


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Samme system - gang lige parentesen ud først

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. september 2013 af 123434 (Slettet)

7#

2x-20=x

2x-20+20=x+20

2x=x+20

2x-x=20

x=20

Gør prøve

2(20-10)=20

40-20=2


Svar #10
02. september 2013 af IdaElevYeah (Slettet)

hvordan ligger man x til? er det bare 1x eller...? jeg får bare svaret til 20. er lidt usikker på om det er med eller uden minus foran


Brugbart svar (1)

Svar #11
02. september 2013 af Krabasken (Slettet)

9 #

Synes du ikke, vi skal lade Ida regne sine opgaver selv i stedet for at servere dem til afskrift - ?

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #12
02. september 2013 af Krabasken (Slettet)

1x, ja  :-)


Brugbart svar (0)

Svar #13
02. september 2013 af Krabasken (Slettet)

# 9

40 - 20 er ikke 2

:-)


Svar #14
02. september 2013 af IdaElevYeah (Slettet)

 jeg siger i hvertfald tak for hjælpen begge, men laver den også lige selv så jeg også forstår og gør det. men tak igen igen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #15
02. september 2013 af Krabasken (Slettet)

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #16
02. september 2013 af 123434 (Slettet)

9# tastefejl: rettelse 40-20=20


Skriv et svar til: ligning 7-8 kl. niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.