Fysik

Kogepladens resistans

02. september 2013 af NatashaG (Slettet) - Niveau: B-niveau

Når man skruer op eller ned for en kogeplade, ændrer man resistansen i pladen. Bliver resistansen større eller mindre, når man skruer op?

- Her er jeg kommet frem til, at resistansen bliver større. 
Men er der nogen der kan forklare mig hvorfor? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2013 af mathon

          Du skal se på effekten

                                                   P = U2 / R       når U er konstant


Svar #2
02. september 2013 af NatashaG (Slettet)

Jeg forstår stadig ikke hvordan jeg skal gøre :-( 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2013 af mathon

    Når du "skruer op for kogeplanden" øges kogepladens effekt
    dvs
                   P i
                           P = U2 / R

                           R • P = U2    hvor U2 er konstant, hvilket betyder, at R og P er omvendt proportionale

    øges P mindskes R = "skrues der op for kogeplanden" mindskes R
    mindskes P øges R = "skrues der ned for kogeplanden" øges R
 

                            


Svar #4
02. september 2013 af NatashaG (Slettet)

Tak!


Skriv et svar til: Kogepladens resistans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.