Matematik

Hjælp til matematik opgave

03. september 2013 af Muld66 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey folk.

Jeg står i et par opgaver jeg skal løse med begrundelser og hele svineriet.
Jeg forstår meget lidt af det emne vi er i gang med, så jeg håbede lidt nogen herinde kunne hjælpe mig

A1
Opgave 1
Find nulpunkter til følgende funktioner ved hjælp af substitutionsmetoden eller sæt udenfor parentes.
f(x) = 2x4 + 3,5x2 – 1
g(x) = ½x3 + ½x2 – x 

Opgave 2
Bestem forskrift til funktionen h, som går gennem punkterne (-1 , 2) og ( 3 , -4)

Opgave 3
Bestem toppunkt til
f(x) = x2 + x -2
Opgave 4
Løs følgende ligning
6(x - ½) = - 0,25x + 1,25


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. september 2013 af mathon

                    2(x2)2 + 3,5x2 - 1  =  0         2z2 + 3,5z - 1         med     z = x2 ⇔ x = ±√(z)  og  z ≥ 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. september 2013 af mathon

           g(x) = ½x3 + ½x2 – x  =  (1/2)x • (x2 + x - 2)  =  0

                                                   (1/2)x • (x - 1) • (x + 2) = 0                                                 


Svar #3
03. september 2013 af Muld66 (Slettet)

Mange tak for hjælpen, jeg forstår ikke alt hvad du har gjort, dog forstår jeg en del af det med at lace x^2 om til z og det. Hvis du på en eller anden måde kan hjælpe mig igennem resten må du meget gerne det!


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Opgave 2 kan ikke løses, som den er formuleret. Der menes nok, at man skal bestemme forskriften h(x) for den rette linie, der går gennem de to punkter (-1 , 2) og ( 3 , -4).

Opg 3: Benyt toppunktsformlen for 2.-gradspolynomiet.

Opg 4: Gang ind i parentesen og isoler x.


Skriv et svar til: Hjælp til matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.