Matematik

Beregning af kordinatsæt af skæringspunkter mellem parabel og ret linje...Need help:)

27. oktober 2005 af shayla86 (Slettet)
Hey..
Nogen der har lyst til at hjælpe mig med denne opgave!!
I et koordinatsystem er en parabel bestemt ved ligningen y=-x^2+8x-13
En linje l er bestemt ved ligningen y=2x-8
Beregn koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem parablen og linjen l. Bestem en ligning for den linje, der går gennem punktet T, og som står vinkelret på l...
Please er der nogen der vil hjælpe..

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

Hmm, du kan måske isolere de to x-værdier ved at sætte dem lig med hinanden (y-værdierne skal jo alligevel være ens):

x^2+8x-13 = 2x-8

Svar #2
27. oktober 2005 af shayla86 (Slettet)

det har jeg prøvet, men må åbenbart gøre noget forkert.. Fordi ifølge beregningen på lommeregneren bør koodinaterne blive (1, -6) og (5,2)
Men det får jeg det ikke til ved beregning.
-x^2+8x-13 = 2x-8
-x^2+8x-13-2x+8
-x^2+6x-5=0
Når jeg så sætter det ind i formlen:
x=-b+(kvadratrod)12/2a
Bliver det ikke det jeg burde få..
Og fatter virkelig ikke hva jeg gør forkert.. Jeg må åbenbart lave nogle dumme fejl, men kan ikke gennemskue hvilke..

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

2 min

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

Godt, det skal ikke være kvadratroden af 12, men 16 (forudsat at b er 6 og a er -1) - den er gået galt i udregningen af diskriminanten ;)

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2005 af Esmil (Slettet)

-x² + 6x - 5 = 0 er god nok.

Det ser dog ud til, at du har lavet en regnefejl, ved diskriminanten.

Svar #6
27. oktober 2005 af shayla86 (Slettet)

Dooh, hvor dum kan man være:-p...Ahh så er jeg med igen.. Mange tak for hjælpen:-)

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. oktober 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

Altid velkommen :)

Skriv et svar til: Beregning af kordinatsæt af skæringspunkter mellem parabel og ret linje...Need help:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.