Matematik

Reducer brøker

03. september 2013 af maggatussan1234 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.  Er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave? Den lyder sådan. 
Reducer hver af følgene brøke mest muligt: 

 

Vedhæftet fil: capture-20130903-202103.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

I hver af brøkerne er tæller og nævner hver for sig igen en brøk. Udregn tæller og nævner som uægte brøker, og benyt den kendte sætning, at man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte brøk.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2013 af 123434 (Slettet)

Følger  lig med. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, der følger stadig ikke lig med.


Svar #4
03. september 2013 af maggatussan1234 (Slettet)

Jeg er ikki helt med. Skal jeg regne det der er over brøklinjen ud og det som er nedenunder, og derefter dividere de to resultater?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Den første opgave er

a = (2 - (2/7)) / (3 - (5/4))

Man kan her udregne tælleren 2 - (2/7) som en uægte brøk, og man kan udregne nævneren 3 - (5/4) som en uægte brøk, så man har en kvotient mellem to brøker.


Svar #6
03. september 2013 af maggatussan1234 (Slettet)

Okey;) Jeg skal prøve :) 


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Lav først tællerens 2 - 2/7 om til en uægtebrøk = 2*(7/7) - 2/7 = 14/7 - 2/7 = 12/7

Samme i nævneren: 3 - 5/4= 3*(4/4) - 5/4 = 12/4 - 5/4 = 7/4

Nu har vi altså 12/7, som skal divideres med 7/4

Man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte brøk

Altså har vi 12/7 * 4/7

Gang tæller med tæller og nævner med nævner

12/7 * 4/7 = 48/49

Samme metode til de to andre . . .

:-)
 


Skriv et svar til: Reducer brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.