Matematik

Procentregning

04. september 2013 af hris (Slettet)
Hej alle. Er ik så god til at regne procent men kan i hjælpe mig hvor meget en stigning i procent fra 413.295 til 490.080. :) og så hvor meget et fald der er fra 104.112 til 99.027

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2013 af TR24 (Slettet)

Der er en formel til hvordan du gør dette:

((Slutværdi - Startværdi) / Startværdi) * 100%

F.eks. i dit første problem vil det være

((490.080 - 413.295) / 413.295) * 100 % = 18,58 %

Du kan evt. lige selv prøve med det andet problem.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2013 af mathon

eller
              x2/x1 = 1 + r                   

              490.080/413.295 = 1 + r = 1,18579

                                             r = 0,18579

                                             p = 18,579%


Skriv et svar til: Procentregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.