Kemi

ligevægt

05. september 2013 af inddd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle som kan hjælpe med denne opgave?


Svar #1
05. september 2013 af inddd (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2013 af mathon

a)                         
                                 2 SO2 (g)   +   O2 (g)   <--->   2 SO3 (g)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2013 af mathon

b)

          c(SO3) = (0,120 mol) / (0,400 L) =   0,3 M     
          c(SO2) = (0,040 mol) / (0,400 L) =   0,1 M          
          c(O2) = (0,060 mol) / (0,400 L)   =   0,15 M


           ligevægtsbrøken

                                             [SO3]2
                                      ------------------ = Kc
                                       [SO2]2 • [O2]

.

                                                (0,3 M)2
                                      ------------------------ = 60 M-1 = Kc
                                      (0,1 M)2 • (0,15 M)


Svar #4
05. september 2013 af inddd (Slettet)

Mange tak,
Vil du også hjælpe mig med opgave 2? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2013 af sappr (Slettet)

X+Y -->2Z

Ligevægt= [Z]2 / ([X]*[Y])

Omvendt:

2Z-->X+Y

Ligevægt = ([X]*[Y]) / [Z]2 Hvilket er det samme som 1/ ([Z]2/([X]*[Y]))


Svar #6
05. september 2013 af inddd (Slettet)

forstår det ikke


Svar #7
05. september 2013 af inddd (Slettet)

Nu forstår jeg det! Mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. september 2013 af mathon

helt konkret:
              1)                 2 ICl (g)   <--->   I2 (g)   +   Cl2 (g)

med ligevægtsbrøken 

                                     [I2] • [Cl2]
                                    -------------- = 4,8·10-6
                                        [ICl]2

.

              2)                I2 (g)   +   Cl2 (g)   <--->   2ICl (g)

med ligevægtsbrøken 

                                          [ICl]2                                                     1
                                    --------------  = reciprokværdien af  1) =  ----------  = (4,8·10-6) = 2,1·105
                                      [I2] • [Cl2]                                             4,8·10-6


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. september 2013 af mathon

generelt
                      Når ligevægtskonstanten ved en given temperatur fra venstre mod højre
                      har ligevægtskonstanten
                                                                  Kc v→h

     har
                     ligevægtskonstanten ved samme temperatur fra højre mod venstre
                     værdien
                                             Kc h→v = (Kc v→h)-1     

.............           

#7
          OK!
                    …mens jeg skrev og skrev, faldt det øjensynligt  "i hak"    :-)
                                                             


Skriv et svar til: ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.