Matematik

Gang parenteserne sammen

05. september 2013 af dittejensen94 (Slettet)

Nogen der ved, hvordan man kan løse disse her: 

1. (x+y) (y-x)

2. (5-2y+2x) (5+3y) 

Eller i det mindste bare give nogle ledetråder? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2013 af mathon

                       Gang hvert led i den ene parentes med hvert led i den anden parentes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Gang hvert led i den ene parentes med hvert led i den anden

og træk sammen (reducer) til slut

I den første kan du osse brug kvadratsætningen

"To tals sum gange samme to tals differens"

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2013 af mathon

1)  kan gøres anderledes

                                        (x+y) (y-x) = -(x+y)(x-y) = -(x2-y2) = -x2 + y2


Svar #4
05. september 2013 af dittejensen94 (Slettet)

Mange tak. I har reddet min aften! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2013 af 123434 (Slettet)

Hvad får I  (5-2y+2x) (5+3y)  til?


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. september 2013 af Krabasken (Slettet)

# 5

 Gang hvert led i den ene parentes med hvert led i den anden

og træk sammen (reducer) til slut

I den første kan du osse brug kvadratsætningen

"To tals sum gange samme to tals differens"

Så får du facit - og det er du velkommen til at kontrollere her  :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. september 2013 af PeterValberg

Videoer fra FriViden2.dk om emnet [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Gang parenteserne sammen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.