Matematik

Angiv samlede fortjeneste

05. september 2013 af Sarambisgaard (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået stillet en opgave som lyder: 

Caffe sælger to typer kaffeblandinger i poser: Gold og Silver
 

Caffé råder over 20.000 gram Brasiliansk kaffe pr. uge, hvor hver pose Gold indeholder 300 gram og hver pose Silver indeholder 200 gram

Derudover råder Caffé over 16.000 gram Colombiansk kaffe pr. uge, hvor hver pose Gold indeholder 200 gram og hver pose Silver indeholder 200 gram-

Caffé har en fortjeneste på 4 kroner per pose Gold og 3 kroner per pose Silver

Caffé ønsker at beregne den størst mulige fortjeneste ved hjælp af lineær programmering. 

Herunder er der en masse underopgaver, hvor den ene lyder at man skal bestemme en forskrift for funktionen f(x,y)=ax+by+c, der angiver den samlede fortjeneste. Hvordan gør jeg det?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Gold x

Silver y

Brasiliansk: 300x + 200y = 20000...........3x + 2y = 200

Colombiansk: 200x + 200y = 16000..............x + y = 80

Se skitse  :-)

Vedhæftet fil:000.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2013 af Andersen11 (Slettet)


Skriv et svar til: Angiv samlede fortjeneste

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.