Matematik

Trekant/vektor opgave

06. september 2013 af Star04 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle. 

Nogle der vil hjælpe med nedenstående opgave? 

Trekant ABC har vinkelspidserne A = (1,1), B=(8,5) og C=(4,13) 

a) Tegn trekanten i et koordinatsystem og bestem vha vektorer sidelængderne i trekant ABC. (Har vedhæftet min tegnede trekant i Nspire) 

b) Beregn vha. skalarproduktet vinklerne i trekant ABC.

c) Find midtpunkterne Ma, Mog Mc af de tre sider og tegn trekanten, der forbinder disse midtpunkter. 

d) Beregn arealerne af trekant ABC og trekant MaMbMc. (gerne ved hjælp af Nspire) 

e) Hvilken sammenhæng er der mellem de to arealer? 

HJÆLP EN FORTABT SJÆL PLEASE! :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2013 af peter lind

b) Find vektorene AB AC og BC  og deres længder. Brug dernæst at skalarproduktet mellem 2 vektorer er produktet af deres længder er gange cosinus af mellemliggende vinkel.  Eksempelvis gælder AB·AC = |AB||AC|cos(A).

c) Brug at koordinaterne til punktet midt mellem punkterne er middelværdien af koordinaterne

d) Arealet af en trekant er ½ * den numeriske værdi af determinanten af  2 vektorer der danner siderne i trekanten


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

b) Vinkel A beregnes af

cos(A) = ABAC / (|AB|·|AC|)

med tilsvarende formler for vinkel B og vinkel C.

c) Et midtpunkts koordinater er gennemsnittet af koordinatsættene for liniestykkets endepunkter.

e) Midtpunkterne deler den oprindelige trekant i fire kongruente trekanter, der hver er ensvinklet med den oprindelige trekant.


Svar #3
07. september 2013 af Star04 (Slettet)

#1, hvordan finder man vektorene ud fra de vinkelspidser vi allerede har? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2013 af peter lind

AB = OB-OA hvor OA og OB er stedvektorene for punkterne henholdsvis A og B


Skriv et svar til: Trekant/vektor opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.