Fysik

HJÆLP fysik tivoli rapport

07. september 2013 af sarajensen2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg isdder og laver en fysik rapport, hvor jeg er i tvivl om nogen ting.

Altså det er måling af centripetalkraften i ballongyngen.


Jeg har beregnet farten i cirkelbevægelsen = 3,2 km/t.

Acclelerationen er = 14,7 sek.

Dernest skal jeg beregne mmax og g-kraften.

mmax = fvægt/g og g-kraften er mmax/m =1+a/g

Men hvad er g? er det bare a? er ret forvirret, og fvægt? er det min normale vægt så?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2013 af hesch (Slettet)

Det er svært at forstå, hvad du mener:  Du skriver:

Acclelerationen er = 14,7 sek., men acceleration har enheden m/s2, eller du mener måske, at omdrejningstiden = 14,7 s ?

Med g menes nomalt tyngdekraften ( tyngdeaccelerationen ) ≈ 9,82 m/s2, og a anvendes for acceleration i almindelighed. Jeg ved ikke hvad der menes med mmax og fvægt, og med disse mange ubekendte, er det svært at gennemskue, hvad der menes.


Skriv et svar til: HJÆLP fysik tivoli rapport

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.