Matematik

Hjælp til matematik opgave.

08. september 2013 af Niko83 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven er:

                                      -->       -->
Lad der om vektorerne  a    og b   når
-->                  -->  -->                         -->  -->      -->       -->
lbl  =3,,,,,,,,,,,,  a  * b   =2,,,,,,,,,,,, (3  * a   -b )  * ( a  - 2* b   ) =16

                                              ---->
Bestem længden af vektor      a

Når jeg jeg regne denne opgave, får jeg at længden af vektor a er 4.
I matematik bogen står der at længden af vektor   er lig med 2.

Kan nogen regne denne opgave og vise hvad er galt med mig.

Med Venlig Hilsen.

Nick


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2013 af peter lind

Den tekst er altså svær at læse. Hvad har du gjort? Skriv vektorer med fed som for eks. a


Svar #2
08. september 2013 af Niko83 (Slettet)

Det er opgave 1.34

Svar #3
08. september 2013 af Niko83 (Slettet)

Det er opgave 1.34

Vedhæftet fil:IMG_1478[1].JPG

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2013 af mathon

se

Vedhæftet fil:vektor-regning_42.doc

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2013 af peter lind

altså |b|= 3,    a·b = 2    og   (3a-b)·(a-2b) =16

Du kommer til at gange de paranteser i den sidste ligning ud. Det giver en formel der indeholder a2, b2 og a·b. Her kender du de 2 sidste størrelser så du har en ligning til bestemmelse af a2. Da du ikke har ulejjliget dig med at skrive hvad du har gjort kan jeg ikke se hvad du har gjort galt. Har du evt. overset at ligningen giver a2 og ikke |a| ?


Svar #6
08. september 2013 af Niko83 (Slettet)

100000000000 TAKKKKKKKKKK


Skriv et svar til: Hjælp til matematik opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.