Matematik

En funktion givet ved f(x)=log(x)

08. september 2013 af flowerpowerpigen (Slettet)

En funktion er givet ved f(x)=log(x)

Udregn en forskrift for den rette linje gennem (1,f(1)) og (10, f(10))

Tegn en skitse der viser situationen.

Hvordan skal jeg gøre det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2013 af peter lind

Hvilken linje ? Kom med hele opgaven


Svar #2
08. september 2013 af flowerpowerpigen (Slettet)

linjen er ( 1, f(1) (f(10)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2013 af mathon

…og mindre kryptisk!


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2013 af Krabasken (Slettet)

( 1, f(1) (f(10)

Forkert - skriv det rigtige . . .   :-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. september 2013 af mathon


Svar #6
08. september 2013 af flowerpowerpigen (Slettet)

(1,f(1)) og (10,(f(10)) 

- det er det der står i min opgave 


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Ja - men det var ikke det, du havde skrevet før  :-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. september 2013 af mathon

      a = (log(10) - log(1)) / (10 - 1) = 1/9
 

      dvs
                   y = 1/9 • x + b      gennem   (1;log(1)) = (1;0)

                   0 =1/9 • 1 + b

                   b = -1/9

dvs
                   y = 1/9 • x - 1/9


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Brug at hældningen = (y2-y1) / x2-x1)

og et af punkternes koordinater

og indsæt det i y = ax + b

Skitse vedhæftet

;-)

Vedhæftet fil:000.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #10
08. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Du kan osse bare skrive det hele af efter #8

så slipper du for at regne noget selv  :-)


Skriv et svar til: En funktion givet ved f(x)=log(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.