Matematik

Ligninger - hjælp!!!

08. september 2013 af MathildeEgelund (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle jer derude!

Ville egentlig bare spørge, om ikke en af jer kunne hjælpe mig med at løse nogle ligninger for mig - da jeg selv er fuldstændig lost. Har prøvet at løse dem, men kan ikke komme frem til nogle konkrete svar.

Ligning 1:

4y + 2 = -y – 18

Ligning 2:

4x = (skal betegnes som en brøk) 6x - 2 *brøkstreg* 5


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. september 2013 af mathon

                             4y + 2 = -y -18                   adder y på begge sider

                             5y + 2 = -18                       subtraher 2 på begge sider

                             5y = -20                             divider med 5 på begge sider

                             y = -4

           


Svar #2
08. september 2013 af MathildeEgelund (Slettet)

Tusind tak! Hvad med ligning 2? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. september 2013 af mathon


                                  6x - 2
                          4x = -------                               multiplicer med 5 på begge sider
                                     5


                                 
                          20x = 6x - 2…                           
                                    


Svar #4
08. september 2013 af MathildeEgelund (Slettet)

Forstår bare ikke hvordan man skal multiplicere med 5 på den anden side


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. september 2013 af mathon

                           (6x - 2)          (6x - 2)•5
                           --------- • 5  = ------------       som forkortet med 5                    
                                5                    5
giver

                            (6x - 2)•1
                            ----------- = 6x - 2
                                  1


Svar #6
08. september 2013 af MathildeEgelund (Slettet)

Når okay! Men vil det så sige at svaret for hele ligningen er: 20x = 6x - 2


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. september 2013 af 123434 (Slettet)

4#

Multiplicere er det samme som at gange. Du ganger med 5 for at få brøkstregnerne væk.


Brugbart svar (1)

Svar #8
08. september 2013 af mathon

Nej
              du kan selv beregne x
     af
              20x = 6x - 2


Svar #9
08. september 2013 af MathildeEgelund (Slettet)

Okay, tusind tak!


Skriv et svar til: Ligninger - hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.