Matematik

reducer udtrykket: (5t)(7srt)(3sr)(-2st)

08. september 2013 af kageerdrone (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg er i tvivl om hvordan jeg skal reducere det her udtryk: (5t)(7srt)(3sr)(-2st) 

Jeg er klar over at det er noget med at gange ind i parenteserner, mem hvilke parenteser skal jeg gange ind i?                                


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2013 af peter lind

Dem alle sammen. start evt. fra en ende af


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2013 af 123434 (Slettet)

Som jeg gør nu?

(6)(5)(3)(2)

6*2+6*5+5*3+3*2+5*2=12+30+15+6+10=73?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Du er velkommen til at kontrollere dit facit her  :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke korrekt. (6)(5)(3)(2) betyder 6·5·3·2 = 180 .


Svar #5
08. september 2013 af kageerdrone (Slettet)

Det der er svært er nok mest hvordan jeg skal gange bogstaverne sammen. Men sådan her ville det se ud hvis jeg skulle komme med et bud:

(5t)(7srt)(3sr)(-2st) =

5t*7srt+5t*3sr+5t*-2st+7srt*3sr+7srt*-2st+3sr*-2st =

35strtt^2+15strt-10stt^2+21sr^2srt-14stsrt-6stsr 

Er det helt håbløst, eller hvad har jeg gjort galt?


Svar #6
08. september 2013 af kageerdrone (Slettet)

#2
 

Som jeg gør nu?

(6)(5)(3)(2)

6*2+6*5+5*3+3*2+5*2=12+30+15+6+10=73?

Hvad ville du så gøre hvis der var bogstaver efter tallene? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Prøv at gange 2 parenteser ad gangen, til du er kommet helt igennem gangestykket  :-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. september 2013 af peter lind

Har du skrevet opgaven rigtig op ?. Som den står finder der kun multiplikationer sted og i dine udregninger dukker der nogle additioner og subtraktioner op


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. september 2013 af Sapfort (Slettet)

Hvis (6)(5)(3)(2) = 180

a = 3, b = 2 og c = 5

(ab)(c)(a)(b) = ab • c • a • b = a• b2 • c = 180

Bytter ud med tal:

32 • 22 • 5 = 9 • 4 • 5 = 180


 


Svar #10
08. september 2013 af kageerdrone (Slettet)

Jeg får det til:

 -210 s^3r^2t^3

Kan det godt passe? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. september 2013 af Sapfort (Slettet)

#10 Korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, det er korrekt.


Svar #13
08. september 2013 af kageerdrone (Slettet)

Okay, tak for hjælpen! :-)


Skriv et svar til: reducer udtrykket: (5t)(7srt)(3sr)(-2st)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.