Matematik
Ligninger med logaritme
29. oktober 2005 af
chrisjorg (Slettet)
Hej, jeg skal find x i
log4(x^3)+log2(x^(1/2))=8
Nogle forslag?
log4(x^3)+log2(x^(1/2))=8
Nogle forslag?
Svar #1
29. oktober 2005 af fixer (Slettet)
Først ses at eventuelle løsninger må søges i mængden x E R+. Udnyt dernæst at
log(a)+log(b) = log(ab), for a>0, b>0
og
log(x^y) = ylog(x), x E R+, y E R
log(a)+log(b) = log(ab), for a>0, b>0
og
log(x^y) = ylog(x), x E R+, y E R
Svar #3
29. oktober 2005 af chrisjorg (Slettet)
Problemet er at jeg har base 4 og base 2.
Hvordan kan jeg opnå ens base?
Hvordan kan jeg opnå ens base?
Svar #4
29. oktober 2005 af fixer (Slettet)
Nå, er det det det betyder :-)
For omregning mellem baser gælder:
log_a(x) = log(x)/log(a), a>0
For omregning mellem baser gælder:
log_a(x) = log(x)/log(a), a>0
Skriv et svar til: Ligninger med logaritme
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
